На рождения ден на МВР - закана да се разкрие "лъжата на Бъчварова"

8710
На рождения ден на МВР - закана да се разкрие "лъжата на Бъчварова"
Снимка: БГНЕС

На днешния 5 юли МВР празнува 136 години. По повод празника обаче се очаква ново ескалиране на недоволството сред силите на реда заради пенсионната реформа.

Следобед представители на УС на Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще дадат брифинг, на който ще бъдат предоставени конкретни документи за извършваните в МВР структурни промени и рискът, който създават за гражданите на Република България. Синдикалната организация обещава да представи "детайлна информация за проблемите, по които Румяна Бъчварова подведе народните представители от 43-тото Народно събрание при провеждане на парламентарния контрол на 3 юли 2015 г. Представителите на УС на СФСМВР ще оповестят начина, по който продължава да се провежда социалният диалог в МВР, както и своето решение за последващи активни протестни действия. СФСМВР протестира от 12 юни и дори направиха палатков лагер пред парламента.

Пенсионната реформа е факт на първо четене

На първо четене пенсионната реформа, която е сред основните законодателни промени на това управление, очаквано беше одобрена. Това стан...

Освен подновяването на протеста, ще има церемония по отбелязване на националния празник на МВР - от 10:00 часа пред Паметника на Незнайния воин, където ще има водосвет на знамената и поднасяне на венци в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния дълг. Тържествената проява ще продължи пред храм-паметника "Св.Ал. Невски" с демонстрация на специализираната техника, която е на въоръжение в различните структури на вътрешното министерство.

"Днес, както винаги, ние работим в напрегната и неспокойна обстановка. От нашите усилия зависи справянето с предизвикателства като сериозния миграционен натиск, природните бедствия, битовата и трансграничната престъпност. В същото време ограничените бюджети, поставят на изпитание издръжливостта и мотивацията на всеки от нас", казва Румяна Бъчварова в обръщението си към полицаите. Тук тя уверява, че правят всичко необходимо и възможно да отстояват интересите им и да осигурят адекватни условия на труд за всеки служител на МВР. "Това е така, защото съм убедена, че подходящата работна среда, която заслужавате е преди всичко основа за постигане на добри резултати", се казва в обръщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com