На протест, ако Пеевски се върне, зове "Протестна мрежа"

47528
На протест, ако Пеевски се върне, зове "Протестна мрежа"

Неофициалната информация, че Делян Пеевски ще запази статута си на депутат, предизвика „Протестна мрежа” да отправи призив за масов протест през днешния ден.

Според изтекла информация Конституционният съд всъщност не е взел решение и ще остави това на Народното събрание, тъй като от общо 12 гласували съдии шест са подкрепили връщането на Пеевски като депутат, а петима са били против, докато един е „с особено мнение”. За легитимно решение на съда са нужни гласовете на седем съдии.

ДАНСwithme 113: Мафия или държава – тук се решава

113-ти пореден ден на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Виковете „Оставка” пред сградата на Министерския съ...

„Излезте на площад „Независимост“ днес от 19 ч, за да покажем гнева си и да извикаме „Мафията вън!“ и „Оставка!“, се казва в призива.

Активистите от протестите срещу правителството призовават хората „да се ядосат” и да покажат така, както и на 14 юни, че това повече не може да продължава. „Над 100 дни сме на улицата, защото искаме скъсване с модела „Пеевски“. Модел, поставил в тежък захват политическата система, медиите, правосъдието, националната сигурност, икономиката, банковия сектор, от високо организирани мрежи за преразпределение на публичен ресурс и влияние”, казват от „Протестна мрежа”.

В същото време хора от протеста споделят в социалните мрежи програмата на министър-председателя за днес, според която той ще открие изложбата на Жул Паскин „От Видин до Париж“ в Софийска градска художествена галерия в 18:30 ч заедно с новия френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com