На хората в Мизия е необходима подкрепа за много време напред

10165
На хората в Мизия е необходима подкрепа за много време напред
Снимка: БХБ

Тази седмица събраните от Българска хранителна банка, дарени храни в рамките на съвместна кампания с голяма верига магазини, ще бъдат раздадени на пострадалите от тежките наводнения през август в община Мизия.

Даренията възлизат на 1825 кг и са дело на клиентите на търговската верига, които дадоха своя „килограм доброта“ между 16 и 23 август в подкрепа на поредната благородна кауза на хранителната банка.

Над 200 хил. лв. са необходими, за възстановяването само на едно от наводнените училища в Мизия

Над 200 хиляди лева са необходими, за да бъде възстановено само едно от наводнените училища в Мизия. Това е над половината от авансов...

Събраните храни вече са описани и доставени на Община Мизия, където ще бъдат раздадени по списъци на нуждаещите се домакинства.

В петък в Мизия бе учреден Обществен съвет, който ще разпределя постъпващите дарения на храни, финансови средства, бяла техника и др., а социалният патронаж се ангажира да направи пакети от дарените храни, с които да бъдат подпомогнати най-нуждаещите се семейства, с предимство хората, останали без дом и настанени във фургони.

„Благодарим на всички, които подпомогнаха каузата ни и избраха Българската хранителна банка като доверен партньор, за да стигне добротата им до нуждаещите се – казва изпълнителният директор на БХБ Цанка Миланова. – Нашите екипи и доброволци са на място и се грижат за транспортирането, съхранението и разпределението на храните.

В община Мизия положението и наистина критично и хората там тепърва ще се нуждаят от всякаква подкрепа. Това, че на са сами в тези тежки за тях дни, наистина означава много. Хранителната банка не спира да работи и ще продължаваме да помагаме в Мизия и навсякъде, където има нужда от нас.“

Община Мизия иска удължаване на бедственото положение

Община Мизия ще иска удължаване на бедственото положение в наводнения град, заяви заместник-кметът Николай Нековски. "По закон ние мож...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com