НС реши: Без коледни надбавки за всички пенсионери

27895
НС реши: Без коледни надбавки за всички пенсионери
Снимка: БГНЕС

Народното събрание отхвърли предложението на АБВ за коледни надбавки за всички пенсионери.

В документа се предвиждаше да бъдат отпуснати допълнително 60 млн. лева за Министерство на труда и социалната политика, за да могат да бъдат отпуснати коледни добавки на всички пенсионери, а не само на тези с пенсии в размер до 286 лева

Д. Манолов: Пенсиите не са работа на министрите, а на експертите

"На фона на раздаването с лека ръка на милиарди, за да оправяш грешките на сульо и пульо и разни крадци, но да кажеш, че няма пари за п...

Гласуваха 157 народни представители, от които 53 бяха „за”, 61 гласуваха „против”, а 43-ма се въздържаха, информира агенция "Фокус".

Депутатите отхвърлиха и предложението на БСП Лява България за отпускане на повече средства в приходната част – 337 млн. лева. То бе отхвърлено с 85 гласа „против”, 35 народни представители се „въздържаха”, а 46 гласуваха „против”.

Отхвърлено беше и предложението на АБВ за отпускане на 13 млн. лева за минимални заплати за Министерството на образованието с аргумента, че тези средства вече са изплатени. Против се обявиха 82 депутати, 47 гласуваха „за”, въздържаха се 69.

При дебатите народният представител от ГЕРБ и председател на Временната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова обяви, че предложението на „БСП-Лява България” за 337 млн. лева повече в приходната част е грешно и неправилно, затова не трябва и да се приеме. „Изговори се много какви са приходите, какви могат да бъдат. Към месец октомври приходите са с 253 млн. лева повече от същия период на 2013-та година. В бюджет 2014-та година са предвидени повече 2 млрд. лева. Разликата няма как да се появи. Поради тази причина просто е смешно да говорим, че в оставащите два месеца, може да се навакса такава разлика. Призовавам да не гласувате това предложение. За мен е абсолютно необосновано”, заяви Менда Стоянова.

Финансовият министър каза "не" на коледните добавки към пенсиите

Коледни добавки към пенсиите тази година няма да дам. Така новият финансов министър Владислав Горанов попари надеждите на милионите пен...

1.062 млрд. лева по-малко приходи и близо 300 млн. лева повече разходи в държавния бюджет спрямо заложените от правителството на Пламен Орешарски бяха приети от мнозинството в 43-тото Народно събрание с приемането на текстове от законопроекта за актуализация на държавния бюджет, предаде БГНЕС.

С промените дефицитът в края на годината ще бъде в размер на 3,7% по консолидираната фискална програма, която включва държавният бюджет, бюджетът на НЗОК и бюджетът на Държавното обществено осигуряване. По-рано днес депутатите окончателно приеха и актуализация в бюджета на НЗОК, с която отпускат допълнителни 100 млн. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com