НАСО осигури трудова реализация за хора с увреждания

13152
НАСО осигури трудова реализация за хора с увреждания
Снимка: БГНЕС

На 21 юли 2014 г. в Двореца на културата и спорта, гр. Варна, Национален алианс за социална отговорност (НАСО) представи резултатите от проект за осигуряване на трудова заетост на хора с увреждания. Проектът е с името „Партньорство за по-добър живот“ и основната му цел бе реализиране на дейности в подкрепа за трудова реализация на хора с увреждания и техните семейства, посредничество между хора с увреждания, социални предприятия, работодатели, общини и доставчици на социални услуги в цялата страна.

В рамките на проекта НАСО успешно е съдействал за намирането на работа на 23 лица с увреждания, които вече се реализират при обичайни работодатели на свободния пазар на труда. Чрез специално създадения Център за подкрепа 300 лица с увреждания са получили информационно-консултантски услуги, в онлайн формат са консултирани 300 лица с увреждания, 20 лица са насочени към подходящи социални услуги, а общо са обслужени  над 800 лица с увреждания и техните семейства.

АБВ иска нови закони в защита на работещите хора с увреждания

"Днес, в целия свят, хората в неравностойно положение протестират и искат да се чуе техният глас. В нашата страна първият основен проб...

Срокът на проекта бе една година, но дейностите по него и предоставянето на услуги за намиране на работа на хора с увреждания посредством иновативната услуга „подкрепена заетост“ ще продължат и след приключване на проекта, увери г-н Георги Георгиев, председател на НАСО. За една година са реализирани срещи и разговори с над 100 фирми и организации, като най-голямо желание да наемат хора с увреждания на работа има сред социалния сектор, но също и от производствения, стана ясно на пресконференцията. Подкрепената заетост е комплексна социална услуга, която дава възможност на хората с увреждания да бъдат трайно наети на открития пазар на труда срещу реално заплащане. Част от наетите на работа след консултации по проекта хора с увреждания присъстваха на събитието и разказаха за своите впечатления и емоции от новите работни места.

Повече за подкрепената заетост и Центърът за подкрепа на хора с увреждания можете да откриете на www.easpdbg.com. Повече за дейностите на НАСО можете да научите на www.naso.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com