НАП проверява източват ли ДДС търговските вериги

24595
НАП проверява източват ли ДДС търговските вериги
Снимка: БГНЕС

НАП проверява дали търговските вериги източват ДДС, а в същото време се работи и за премахването на таксите, които търговските веригите налагат на производителите. 

Това стана ясно от думите на депутата от ПГ на Коалиция за България Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

Тя уточни, че става въпрос за преминаване на сделките през еднолични търговци. Тя бе категорична, че така се убива българското производство и конкуренцията.

Директор на НАП е казвал на Кадиев, че при Тройната коалиция са му искали да събира партийни пари

Дойде при мен данъчен директор на една от големите дирекции на НАП и каза: "Извика ме областния управител и ми заръча да събирам по 10 ...

„Не смятаме чрез принуда да ги караме да толерират българското производство. Смятаме да въведем правила", коментира още депутатът от БСП. И изтъкна, че при тях търговците и българските производители трябва да станат равноправни партньори.

„В момента продажбата на българска стока в търговска верига се поставя под условия и производителят трябва да приеме услуги от търговската верига, които той не иска. Това не става доброволно", каза още Корнелия Нинова.

Ако се премахнат такса за боулинг турнири, такса за участието в списанието на магазина, такса отстъпка, входяща такса за всеки продукт, цените може да паднат. "Това е причината в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията да залагаме текст, че продажбата на стоки не може да е зависима от такива такси", коментира депутатът.

"В подготвеният законопроект регламентирано се поставят условията да не се налагат такива ограничения, да не се поставя продажбата на стоката на даден производител в зависимост от това дали ще приеме тези такси и те да са съразмерни на съответната услуга. В него се въвежда и понятието "значителна пазарна сила", обясни зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България.

НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит

И през 2014 г. един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчни основи с лихвените п...

В коментар на скандалите около Делян Пеевски, Цветан Цветанов и Сотир Цацаров Нинова посочи, че словесните битки между тримата отклоняват вниманието от важните теми. Тя призна, че е запозната с това, че много медии са зависими и заяви, че няма да се учуди, ако утре медиите на Пеевски се обърнат срещу БСП.

Нинова се оказа незапозната и с така наречените интернет троловете, които използват червените. Ако скандалът с троловете е истински, е тъжно, но аз не вярвам БСП да използва такива прийоми, каза тя. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com