Можем да помогнем лично за спасението на пчелите

8754
Можем да помогнем лично за спасението на пчелите

Спасете пчелите – с този призив попуярното движение за защита на природата „Слоу Фууд” (Slow Food) създаде страница, в която дава указание как всеки може да помогне за благородната кауза.

В страницата се припомня, че Европейската комисия предлага забрана за използване на пестициди, които тровят пчелите – т.нар. неоникотиноиди, за първоначален период от 2 години. При първото гласуване в експертната комисия към Европейския съвет нямаше необходимото мнозинство, за да се приеме забраната. Тогава 13 държави бяха „за” забраната, 9 „против”, а 5, включително България, се въздържаха.

Кой е българският представител и защо не гласува против пестицидите, убиващи пчелите?

Не е ясно кой е българският представител, който е гласувал с „въздържал се” по време на гласуването в комисията по земедели...

На 29 април земеделските министри на страните-членки на ЕС ще вземат окончателно решение по въпроса. Въздействайте им, призовава „Слоу Фууд”, като дава електронните пощи на всяко едно земеделско министерство и на съотвения земеделски министър плюс мейла на постоянния посланик на всяка страна към ЕС. За всяка държава текстът е написан на родния език на гражаните ѝ. Има и готови мейли, които могат да се изпратят в защита на пчелите.

Българският постоянен представител към ЕС е г-н Димитър Цанчев, а мейлът му е dimiter.tzantchev@mfa.bg. Мейлът на земеделския ни министър Иван Станков е този на директора за връзки с обществеността в Министерството на земеделието - lkoleva@mzh.government.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com