Министърът "за" Крисия да стане лице на туризма ни

44296
Министърът "за" Крисия да стане лице на туризма ни

Целта ми е България да е туристическа дестинация целогодишно. Това заяви пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя сподели, че е амбицирана да докаже, че е партньор на браншовите организации в туризма.

Без ежедневен диалог с бранша трудно бихме решили неговите проблеми. Разбрах, че представителите му са обединени около целта да имаме развит туризъм, а моята цел е да сме целогодишна туристическа дестинация, каза тя.

Туристическият бранш възхитен от Ангелкова

Новият министър на туризма Николина Ангелкова омая хората от бранша. Това призна пред NEWS 7 председателят на Българската асоциация за ...

Министърът увери, че подкрепя идеята всички българи, които представят България навън в положителен образ, да са лице на нашата държава, и сподели, че гледа благосклонно и на предложението на някои хора в бранша талантливата Крисия да стане лице на родния туризъм.

Продължаваме да ревизираме всички проекти, по които министерството участва, особено по европрограмите, стана ясно още от думите на Ангелкова. Положението в сектора обаче изобщо не е цветущо, оказва се, че липсва визия какъв е родният туристически продукт, няма регистър на туристическите обекти, не знаем чия собственост са, къде са, няма и визия за национална реклама. Липсата на лого и бранд също влиза в тези проблеми.

Водим разговори с управляващия орган, искам да се спаси и малкото, което може да се спаси. Нещата са забавени, самите средства по ос 3 от Оперативна програма „Регионално развитие" са спрени, там влиза и туризмът. Опитваме се да структурираме спешен план за действие, за да минимализираме загубите. До края на 2015 трябва да се усвоят около 20 милиона лева, разясни Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com