Метрото стига до "Младост IV" през април 2015 г.

16980
Снимки: БГНЕС

През април 2015 г. ще бъде пусната отсечката на метрото от "Младост I" до метростанция 16 Бизнес парк "Младост IV". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с премиера Борисов и транспортния министър Ивайло Московски инспектира разширението на метрото в участъка от "Младост I"  до метростанция 16 Бизнес парк "Младост IV".

Фандъкова обясни, че метрото в "Младост" е с три нови метростанции. Те са в доста напреднал етап и конструктивно са завършени на 100%, на 90% е завършен релсовият път, информира БГНЕС. До 23 април 2015 г. трябва да бъде готова и отсечката до летището.

Софийското метро ще получи 400 млн. евро от ЕС до 2020 г.

Проектът за разширение на софийското метро ще може да разчита на 400 млн. евро през програмния период 2014 г. – 2020 г. Новата Оп...

Във връзка с разширението на метрото в "Младост", отсечката по бул. "Ал Малинов" е била реконструирана изцяло. Булевардът е с подменена инфраструктура, водопровод, нови тротоари и две платна по 3 ленти. Общо 1 км и 300 метра, пък е дължината на ремонтираната отсечка.

Фандъкова заяви, че тази година е започнато изграждането на отсечката по втора метролиния по бул. "Черни връх". Кметът се оплака, че правителството на Орешарски не е отпуснало никакви средства за метрото. "Убедена съм, обаче, че Ивайло Московски ще направи всичко възможно, за да се отвори час по-скоро ОП "Транспорт" от новия програмен период, за да може догодина да започне изграждането на третата линия, за която има готовност", каза тя.

От своя страна транспортният министър Ивайло Московски гарантира, че се правело всичко възможно максимум до февруари или март да се отвори новата ОП "Транспорт".

"Нанесли сме необходимите корекции, които ни препоръчаха от Европейската комисията. Около 700 млн. евро са на разположение за Третия метродиаметър, ще се възстановят и средствата за участъка на бул. „Черни връх", обясни министърът, цитиран от агенция "Фокус". Той допълни, че единствената приоритетна ос, където не е изпуснат проект е метрото.

През май 2015 г. София ще има 7,7 км ново метро

Строителството на метрото върви по план. През май месец следващата година София ще има още 7,7 км ново метро със седем метростанции, вр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com