Местим стрелките с 1 час напред тази неделя

14484
Местим стрелките с 1 час напред тази неделя
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тази неделя – 29 март, точно в 3 ч. сутринта трябва да преместим стрелките на часовниците си с един час напред, за да преминем към лятното часово време.

Системата е въведена за спестяване на разходи за осветление, чрез увеличаване на използването на дневна светлина.

Минаваме към лятното часово време в края на месеца

Преминаването към лятно часово време ще стане следващата неделя. На 29 март в 3 часа сутринта стрелките на часовниците трябва да бъда...

При нея официалното време се измества с един час по-напред от астрономическото време, като остава така за пролетните и летните месеци.

С това се цели подсигуряване на по-добро съвпадане на часовете от светлата част на денонощието и активните часове за работа и училище, предаде Nesw7.

Идеята за лятно часово време за пръв път се въвежда на практика от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април – 1 октомври 1916 г.

Скоро след това Великобритания последва примера, като в началото въвежда лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 г.

Технологични чудеса: Часовникът на Iron Man и обувките на Tron

Два нови продукта вече радват потребителите на световния пазар. Това са аксесоари, които определено хващат окото. Първият продукт е ча...

Преместването на стрелките с час назад, когато се връщаме към астрономическото време, намалява риска от инфаркт, но преминаването към лятното време го увеличава, твърдят шведски учени от Каролинския институт.

Те са анализирали статистиката за инфарктите в Швеция по време на преминаването от лятно към зимно часово време и обратното от 1987 г. до днес.

Резултатите показват, че рискът от инфаркт на миокарда се повишава средно с 5% през първата седмица от прехода към лятно време в сравнение с другите седмици от годината.

Изследователите са убедени, че преминаването в края на октомври към астрономическото часово време се съпровожда с понижаване на риска от инфаркт на следващия ден – в понеделник.

Местим стрелките с час назад

Връщаме към астрономическото време. В 4.00 часа сутринта на 25 октомври трябва да преместим стрелките с един час назад. Астрономичес...

Връщането към астрономическото часово време ще бъде в 4 ч. на 25 октомври 2015 г. Тогава часовниците ще се върнат с един час назад.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com