Мерки за сигурност 2 месеца след атентата

3579
Мерки за сигурност 2 месеца след атентата

Два месеца след атентата на летище Бургас въведените изключителни мерки за сигурност отчасти са отменени. Само засиленото полицейско присъствие на паркинга на терминал "Пристигащи" напомня, че тук беше взривен автобус с израелски туристи.

Чартърният сезон все още е активен, а потокът от пристигащи и заминаващи туристи подсказва, че прогнозите за успешен туристически сезон се сбъдват. Проверката за взривни устройства на влизащите автомобили се правят за броени минути, а изпращачи и посрещачи вече имат свободен достъп до двата терминала.

Антон Андонов, началник на ГПУ-Летище Бургас, заяви, това ограничение - да бъдат само до летището, отпадна доста отдавна.

Значителна и строга обаче продължава да бъде охраната на пристигащите туристи от Израел. Хората от всеки полет се разделят на отделни групи, според броя на местата в автобуса, и се ескортират по охраняван коридор. Полицейски кучета проверяват всеки автобус, а до него не се допускат никакви външни хора. Те са под особен вид охрана, не се позволява на други туристи да имат контакт с тях, посочи Андонов.

От Летище Бургас заявиха, че атентатът не е оказал негативно влияние на потока от европейски туристи, а полетите от Израел се изпълняват по график.

След тази дата не бих казал, че има някакви значителни промени. В момента продължава трафикът към Тел Авив, самолетите пристигат пълни, така че

резултатът от инцидента по отношение на трафика не е значителен, каза Георги Чипилски, изпълнителен директор на Летище Бургас.

Тази година бургаският аеропорт посрещна двумилионния си пътник две седмици по-рано от миналия чартърен сезон. Този факт говори красноречиво, че обстановката на най-слънчевото българско летище е спокойна. Активният чартърен сезон ще приключи на 28 октомври.

Редактор: Георги Иванов

Нетаняху категоричен, че ни е ударила "Хизбулла", Борисов няма информация

Израел разполага с категорични данни, че зад атентата в Сарафово стои Хизбулла. Това каза премиерът на Израел Бенямин Нетаняху на съв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com