Медийните шеги на 1 април - смях през сълзи

23598
Медийните шеги на 1 април - смях през сълзи

Днес е първи април – Денят на шегата. И както всеки първи април масово медиите в България и чужбина си направиха шеги. Представяме Ви краткия обзор на Actualno.com на някои от по-впечатляващите изпълнения.

Нашата шега беше свързана с възрастта за пенсиониране – увеличихме я повече, отколкото е посмял дори да си помисли вицепремиерът Калфин. Работи ни се явно – чак сами на себе си се чудим. А в духа на черния хумор мислим и за държавата – до 73-ти години току виж не целият ни екип ще обременява пенсионната ни система. Все пак дано не ни чете внимателно г-н Калфин!

Преводи от английски в стил Бай Ганьо

Всички знаем, че английският език не ни е много силна страна. Самтаймс люн, самтаймс уин - това е положението! Това са няколко английск...

Изключително сполучлива по наше скромно мнение беше шегата на колегите от Dnes.bg. Тя касаеше софийското метро и „новината”, че утрешното му пускане се отлага със седмица. Причината – Бойко Борисов щял да ходи на свиждане на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който влезе по спешност в болница заради операция на камъни в бъбреците. А Юнкер беше поканен за откриването.

"Няма как да не посетя господин Юнкер. Знаете, че сме много близки, а и той държи много на България. Подкрепя ни и за Шенген, подкрепя и ГЕРБ в предизборната кампания, плюс това голяма част от парите за метрото бяха издействани от него, а и аз не съм неблагодарник като Орешарски, който го държаха изкуствено на власт 1 година, да разсипе държавата, и накрая едно "Благодаря" не каза на ДПС", заявява Борисов в майтапчийския материал. Направо си е в негов стил - как да не повярва човек. Ако беше казал и, че ще лисне едно канче кърма за късмет като тръгва метрото, щяхме 100% да се вържем!

Агенция „Фокус” заложи на традицията – Македония. Този път беше пусната „новина”, че българският премиер Бойко Борисов и бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, са били подслушвани по време на визитите им в Скопие. Така е – трябва да се слухти, бихме казали и ние. Не сме много убедени дали тази информация няма да се окаже истина – но да не палим междусъседски вражди, че ще дофтаса някой македонски трол без чувство за хумор. Пък и какво толкова да подслуша Груевски - най-много как се прави обществена поръчка за ябълки. Нали Борисов само това ядял като е с "Авиоотряд 28" според Московски - може Груевски да вземе пример и да похрупа!

Имаше и спортен майтап – от ТВ7. Колегите, които след краха на КТБ преживяват трудни времена, помечтаха за победа над Италия. Лично УЕФА ни я даде – служебна! Причината, според ТВ7, са натурализираните играчи в скудра адзура. Според нас по-вероятна е служебна победа, защото имаше нахлуване на зрител на терена и според наши източници УЕФА ще мисли до полунощ! Самоличността на зрителя беше установена от властите – Николай Михайлов, пребивавал дълго време във Верона, но в момента гастролиращ в Турция. Помощта му за двата гола на Италия беше забелязана от мнозина!

Денят на шегата

Една от най-разпространените версии за това от къде се е появил този ден е свързана с факта, че много страни някога чествали първи апри...

Не по-назад са и международните медии. Тук впечатление направи EUobserver. Авторитетното европейско издание направо изкара акъла на руската информационна агенция ТАСС с материала си, че Европейската комисия ще купува военните кораби „Мистрал”, които Франция правеше и трябваше да продаде на Русия преди налагането на икономически санкции от страна на ЕС за Руската федерация. EUobserver се помайтапи, че Брюксел взема корабите, ще ги кръсти „Юнкер” и „Могерини”, а на всичкото отгоре ще ги пусне на вода в Латвия – на пристанището в Рига. Това обаче не се е видяло достатъчно подозрително за кореспондента на ТАСС в Брюксел и той е разпитал надълго и нашироко ЕК за достоверността на информацията, преди да се увери, че няма да има военна провокация от ЕС, а става въпрос само за майтап. Майтап, майтап, ама в Кремъл дали имат бутон за чувство за хумор на ядреното куфарче?

Остават няколко часа до края на Деня на шегата – а нашето пожелание за всички читатели е да не спирате да се смеете. Най-вече на живота и на себе си – смехът е здраве, но и удоволствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com