Масови проверки на училищни автобуси

4171
Масови проверки на училищни автобуси
Снимка: БГНЕС

Всички училищни автобуси и фирми, които извършват превоз на деца и ученици, ще бъдат проверени. Инспекцията е част от мерките предприети във връзка с Третата глобална седмица за пътна безопасност на ООН "Спаси живота на децата", 4 – 10 май 2015 година, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" започнаха засилени проверки на територията на цялата страна, които ще продължат до приключването на кампанията. Фирмите-превозвачи ще бъдат щателно инспектирани за спазване на нормативните изисквания и техническата изправност на всички автобуси превозващи деца и ученици. Контролът обхваща и правоспособността на водачите, както и наличието и редовността на документите, необходими за целта.

Държавата проверява карловска фирма заради инцидент с ученици

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски разпореди незабавна проверка на фирмата "Магистра...

По време на пролетната ваканция на учениците, проверките ще се извършват в експлоатационните центрове, а по-късно ще се провеждат пред учебните заведения, съобразени с началото на учебните занятия, като няма да се допуска нарушаване на нормалното им протичане.

"Спаси живота на децата" е мотото на Третата глобална седмица за безопасност на движението по пътищата на ООН, посветена на безопасността на децата. Основната цел на инициативата е да се привлече вниманието към спешната необходимост от по-добра защита на децата и да се генерират мерки, необходими за постигане на това. Всеки ден повече от 500 деца губят живота си от пътнотранспортни произшествия в световен мащаб. В тази връзка ООН разпространи "Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата", в която децата изразяват своите мисли и страхове за движението по пътищата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com