Малко слънце обещават синоптиците за Великден

13971
Малко слънце обещават синоптиците за Великден
Снимка: Getty Images / Guliver

След поредния ден на дъждове, синоптиците обещават повече слънчеви часове за Великден

Преди обяд облачността ще се разкъса и намалее и ще има и слънчеви часове, повече в Източна България. След пладне ще се развива купеста облачност и на много места ще превали краткотрайно. През нощта срещу понеделник от запад облачността ще намалее до предимно ясно време. В югоизточните райони от страната ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи пред Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев.

Поредна порция дъжд преди Великден

Както и през вчерашния ден, днес също няма да се оплакваме от суша. В общо 16 области е обявен жълт код за обилни валежи. Става въпро...

Преди обяд над Черноморието ще има и слънчеви часове, но след пладне ще се развива купеста облачност и на места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала. Температурата на морската вода е 11°-12°.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места в масивите от Западна и Централна България ще превали краткотрайно. По най-високите части на Рила и Пирин преваляванията ще са от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През следващите дни затоплянето ще продължи, към средата на седмицата почти навсякъде дневните температури ще надхвърлят 20°. Ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и след обяд на отделни места в планинските райони ще има слаби краткотрайни валежи. В сряда по-късно през деня над северозападните райони ще се заоблачи и ще завали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com