Малкият бизнес в Несебър излиза на протест

12379
Малкият бизнес в Несебър излиза на протест

Старта на новия туристически сезон в Несебър е заплашен от протести от страна на малкия бизнес.  Проблемът е нова наредба, според която бизнесът им ще понесе значителни загуби.

По препоръка на ЮНЕСКО се забранява поставянето на съоръжения около паметниците на културата и пред търговските обекти. Търговците няма да могат да излагат своите стоки и пред стените и оградите на къщите в старата част на Несебър, информира Флагман.

Кметът на Несебър със запор на имуществото заради Дюнигейт*

Кметът на Несебър Николай Димитров се оказа със запорирано имущество заради скандала "Дюнигейт". Освен на градоначалника КОНПИ (Комисия...

"Държавата реши изведнъж да ни отнеме поминъка", оплаква се наемател на павилион в Стария град. Антикварят Станимир Хашхожев пък заяви, че оборотът ще падне драстично, защото без рекламата навън, туристите ще ги подминават.

Срещу новата наредба се вдигнаха и продавачите на сладоледи. Председателят на Сдружение „Старият Несебър" Ивайло Ляхович пък заяви, че тя е дискриминационна и затова вече е заведено дело.

„Правилата трябва да са еднакви за всички, а спрямо други наши съграждани, ние сме дискриминирани. На един се разрешава определен обект или строителство, а за други – не. Ние сме срещу този двоен стандарт. Или ако ще бъдем ограничавани, нека да бъдем компенсирани”, коментира Ляхович. Той подчерта, че колегите му са готови да се вдигнат на бунт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com