Максималните температури ще бъдат от 22-23°

10869
Максималните температури ще бъдат от 22-23°
Снимка: Thinkstock

Днес въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. Слънчеви часове ще има преди обяд, главно над Централна и Източна България. Над западните райони още от сутринта, а над останалата част от страната около и след пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Очакваме и градушки. Вятърът ще е слаб, в западната част от страната от северозапад, а в източната – от югоизток, но по време на гръмотевичните бури рязко ще променя посоката и скоростта си. Максималните температури ще бъдат от 22-23° в западните райони до 30° на места в Източна България. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 20-23°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Над планините слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след пладне ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат валежи, придружени от гръмотевични бури. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Утре се очакват градушки

През нощта на места в Западна България краткотрайните валежи и гръмотевични бури ще продължат. Над останалата част от страната ще бъде ...

През следващите дни вятърът ще бъде от запад-северозапад и дневните температури ще се понижат. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но над повечето райони ще преобладава облачно време. Ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, временно усилване на вятъра, локални градушки. По-интензивни и на повече места ще са явленията в сряда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Земетресение в Девин
Земетресение в Девин

Земетресение разлюля Девин малко след 8:30 часа тази сутрин. Трусът е бил с магнитуд 3.9 по скалата на Рихтер. ОЩЕ: Земетресение от 5,7 разлюля...