Максимални температури днес между 21° и 26°

8045
Максимални температури днес между 21° и 26°
Снимка: Gettyimages

 

20 Октомври 2014 | 16:11 | Агенция "Фокус"

Преди обяд над Черноморието облачността ще е значителна

Днес ще преобладава слънчево, след обяд и топло време. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще има мъгла, съ...

НИМХ: Утре отново ще бъде слънчево, с максимални температури между 21° и 26°Снимка: Информационна агенция "Фокус"

В сутрешните часове на отделни места в низините ще има мъгла. Ще духа слаб западен, в Източна България до умерен югозападен вятър. Минимални температури между 6° и 11°, максимални между 21° и 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за октомври.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са 21° - 24°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температурата на морската вода е 16° - 17°.

Над планините ще е слънчево, със слаб до умерен югозападен вятър, който след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

По-късно през деня ще бъде предимно слънчево

Над по-голямата част от страната облачността ще продължи да намалява. По-значителна ще остава в Дунавската равнина. Днес на много мест...

В сряда от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява и до вечерта в западните и южните райони ще завали дъжд. През по-голямата част от деня ще продължи да духа юг-югозападен вятър и ще е все още топло с максимални температури между 19° и 24°. През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. В четвъртък ще бъде облачно с повсеместни, на места интензивни валежи от дъжд. По високите полета на Западна България и в Предбалкана, с понижението на температурите, дъждът ще преминава в сняг. С умерени и силни северозападните ветрове ще продължи да нахлува студен въздух и рязко и чувствително ще застудее.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат от 3-4° по високите полета до 12-14° в източните райони, където все още ще духа югозападен вятър, но до вечерта и там ще се понижат. В петък ще бъде предимно облачно и с прекъсвания ще продължи да превалява дъжд, а по високите полета и в Предбалкана – дъжд и сняг, но преваляванията ще бъдат слаби. Вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com