Майката на Савов се опитала да заблуди полицаите, че синът й е починал

20004
Майката на Савов се опитала да заблуди полицаите, че синът й е починал
Снимка: БГНЕС

Все още няма повдигнато обвинение срещу майката на 53-годишния Петко Савов, който в петък сутринта уби барета и рани още трима униформени в Лясковец, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Велико Търново Катя Лещакова, предаде БГНЕС.

Родената пред 1938 г. Стефка Савова е задържана с полицейска мярка за 24 часа, предаде Дарик радио. Мярката ще изтече в 19 часа тази вечер, но Лещакова не се нае да коментира дали дотогава ще бъде повдигнато обвинение срещу възрастната жена. Ако това не се случи, Стефка Савова трябва да бъде освободена от ареста.

Причината за задържането е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал, с цел те отново да щурмуват къщата. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Савов е имал в дома си. В момента тече втори оглед на дома на стрелеца в Лясковец.

Петко Савов Петков все още е в Търновската болница, където е настанен в реанимация. След сутрешната визитация стана ясно, че състоянието му е стабилно и засега няма опасност от инфекции. "Животът му все още е в опасност, но той има всички шансове, за да се оправи напълно", заявиха лекуващите го медици. Пред стаята на Петко Савов има полицейски пост.

Припомняме, че полицаят Емил Шарков бе убит вчера в Лясковец при неутрализирането на 53-годишния Петко Савов, който откри огън при опита да бъде задържан. Други трима полицаи бяха ранени. Савов се барикадира в дома си и обсипа спецполицаите с куршуми. При акцията стрелецът също бе ранен. Днес полицията задържа майката на Савов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com