Магистралата към Сърбия тръгва малко по малко

14704
Магистралата към Сърбия тръгва малко по малко

Под председателството на заместник-министъра на регионалното развитие Ангел Петров се проведе заседание на Националния експертен съвет към Министерството на регионалното развитие (МРР). Органът разгледа Подробните устройствени планове на важни инфраструктурни проекти в страната.

Съветът одобри парцеларен план за модернизация на път I-8 Калотина – Софийски околовръстен път (СОП) от км 1+000 до км 32+447.

Как местните власти във Варненско „почистиха” магистрала „Хемус”

За поредна година зимната обстановка в страната изправя местните власти пред предизвикателство. Читател на варненския сайт Petel.bg нап...

По време на заседанието е бил приет Подробният устройствен план, който трябва да бъде одобрен и със заповед на заместник министър-председателя по икономическата политика и министър на регионалното развитие и инвестиционното проектиране Екатерина Захариева. Заповедта ще бъде основание за последващи дейности (отчуждителни процедури, проектиране, строителство, експлоатация) за реализация на проекта за изграждане на магистралата между България и Сърбия, информира МРР.

В края на май Агенция "Пътна инфраструктура" обяви, че е открита обществена процедура за строеж на магистралата. Процедурата е една с 2 обособени позиции - от ГКПП Калотина до Драгоман и от Драгоман до п. в. „Храбърско“.

Индикативната стойност на поръчката е 200 млн. лв. без ДДС. Проектът „Модернизация на съществуващото трасе на път І-8 Калотина – СОП“ e предложен за финансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз през програмния период 2014-2020 г.

Кандидатите можеха да подават своите оферти до 17 ч. на 14.07.2014 г. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е до 36 месеца за позиция 1 и до 24 месеца за позиция 2.

Въведени са ограничения на скоростта на магистрала „Тракия" заради неравности по пътя

В по-голямата част от автомагистрала „Тракия" на територията на област Пазарджик е въведено ограничение на скоростта заради нерав...

Плановете на правителството бяха магистралата до сръбската граница да бъде готова до края на 2016 г., по думите на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Това обаче едва ли ще се случи предвид заложените срокове за строеж. Те са три години от датата на сключване на договора с избрания изпълнител, което означава, че в най-добрия случай магистралата може да бъде готова през 2018 г., коментира Mediapool.bg.

Това е вторият обект по новата програма "Транспорт", за който беше обявен търг за избор на изпълнител. Първи стартира третият лъч на метрото, но процедурата беше спряна от Комисията за защита на конкуренцията, заради обжалване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com