МВР тренира за бедствие в Козлодуй

12403
МВР тренира за бедствие в Козлодуй
Снимка: БГНЕС

Днес и утре (25 и 26 ноември) ще се проведе национално пълномащабно учение "Защита 2014", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общата цел на игровата ситуация е да се провери готовността на органите за управление и силите за реагиране при авария в АЕЦ "Козлодуй", както и да се оцени състоянието на Националния план за защита при бедствия част III, в контекста на предстоящата му актуализация. Сценарият предвижда паралелно провеждане на дейности за оповестяване, планиране и организиране, и проиграването на аварийно-спасителни, евакуационни и защитни действия в София, Враца, Монтана, Козлодуй, Лом, Вълчедръм, площадката на АЕЦ "Козлодуй" и района на с. Ковачица.

По решение на щаба на учението в населените места около атомната централа може да се извърши тренировка на националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия, като се излъчат сигналите за тревога и за край на тревогата. Съобщенията ще бъдат съпътствани от уточняваща гласова информация. В този район ще бъде предвижвана пожарна и специализирана техника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com