МВР издирва нелегални имигранти в страната, досега задържа 107

11178
МВР издирва нелегални имигранти в страната, досега задържа 107
Снимка: БГНЕС

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов започна специализирана операция на територията на цялата страна.

Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция "Миграция" в МВР и специални полицейски сили, съобщиха от МВР.

Проверяват се всички места, в които са концентрирани лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни. Претърсват се хостели, хотели, адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците.

По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.

По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани. Операцията е стартирала в 6.30 ч. тази сутрин и продължава и към момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com