МВР е получило 53 сигнала за купуване на гласове

16608
МВР е получило 53 сигнала за купуване на гласове
Снимка: БГНЕС

До 19 септември са получени 53 сигнала за купуване на гласове. Има още 24 оперативни сигнала, които са получени. Това каза служебният вътрешен министър Йордан Бакалов на пресконференция на МВР, предаде "Фокус".

„От днес функционира телефонна линия, както и интернет сайт, на който могат да бъдат подавани сигнали за нарушения на изборния процес. Броят на предупредителните протоколи за лица, за които има данни, че се занимават с купуване на гласове, до момента са 160. 11 са досъдебните производства срещу тях“, обясни той.

МВР с денонощна линия за сигнали за изборни нарушения

От днес започва да действа денонощна открита линия към МВР за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на заседанието на ...

В района на Монтана и Перник служители на МВР посетиха определени адреси, за които са постъпили сигнали за престъпления. Една група от трима души беше задържана в района на Ямбол. Тя е организирана престъпна група – подготвяли са хора за съставяне на списъци, които да бъдат предложени на политическите сили, които да купят гласовете им“, заяви служебният вътрешен министър.

„Нищо не ме изненадва до момента. Няма да им е лесно на желаещите да продават гласове така, както им е било на предишни избори. Интересува ме коя е политическата сила, която ще купи тези гласове. Не ме интересува дали са сини, червени или бенбени. Те ще си понесат последиците и наказанията, предвидени в закона. Това министерство трябва да бъде деполитизирано. За съжаление, то е точно обратното – политизирано. Затова съм поканил експерти, които представят своите анализи. Нас не ни интересуват политическите сили“, каза Бакалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com