МВР, ДАНС и Прокуратурата разкриха канал за нелегални имигранти

4842
МВР, ДАНС и Прокуратурата разкриха канал за нелегални имигранти
Снимка: БГНЕС

На 23 май при съвместна операция на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) и МВР, под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол, са задържани граничен полицай от ГПУ-Елхово с месторабота ГКПП-Лесово и две лица – иракски граждани.

Операцията е в изпълнение на съвместните мерки на ДАНС, МВР и Прокуратурата за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през територията на Република България. Това съобщиха от пресцентъра на ДАНС.

Марин Льо Пен предлага "отсяване" на бежанците

Лидерът на Националия фронт във Франция Марин Льо Пен счита за уместно да не се позволява на всички бежанци да идват в Европа и че е ре...

На 23 май около 18.00 часа през ГКПП-Лесово граничният полицай е превел от Турция на територията на България двама иракски граждани без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението лицето е използвало личния си лек автомобил, като е укрило двамата чужденци в задната част на колата, под плоскости за изолация. Граничният полицай и превежданите лица са задържани. Извършен е оглед на местопроизшествието. Проведени са разпити пред съдия на иракските граждани с посредничеството на преводач.

С постановление на Районна прокуратура-Елхово от 24 май 2015 г. граничният полицай е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои Районният съд в гр. Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо граничния полицай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com