МРРБ: Програмата за саниране включва извършване на строителен надзор

7226
МРРБ: Програмата за саниране включва извършване на строителен надзор
Снимка: БГНЕС

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради е изцяло съобразена с изискванията на Закона за устройство на територията. Процесът по обновяване на одобрените сгради следва реда, определен в закона и извършването на строителен надзор е основен елемент от осъществяването на контрол върху строителните и монтажни работи. Това се казва в съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с публикация във в. "Сега", че консултантските услуги за надзор на безплатното саниране в държавната програма не са предвидени във финансовите разчети на правителството.

"Съгласно Методическите указания по Програмата на всяка сграда следва да се извърши техническо обследване и обследване за енергийна ефективност, изготвя се инвестиционен проект, който се одобрява по надлежния ред и се издава разрешение за строеж, след което се стартира със строителните и монтажни работи. В рамките на програмата е посочено изрично извършването на авторски и строителен надзор, а в допълнение програмата изисква и упражняване на инвеститорски контрол", казват от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Не е предвидено финансиране за надзора на безплатното саниране

Консултантските услуги за надзор на безплатното саниране в държавната програма не са предвидени във финансовите разчети на правителство...

Съгласно Методическите указания всички тези дейности са предвидени в Програмата и разходите за тях, включително за строителния надзор, са допустими за финансиране от самата програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com