МОСВ: Няма критични ситуации вследствие на преливане на язовирите

14361
МОСВ: Няма критични ситуации вследствие на преливане на язовирите
Снимка: БГНЕС

Няма възникнали критични ситуации вследствие на преливане на язовирите, определени в предаварийно състояние, по информация на Басейновите дирекции, съобщиха от МОСВ.

В Дунавския район язовирите, които са определени в предаварийно състояние са под постоянно наблюдение и няма получени сигнали за критични водни нива.

В Област Шумен яз. "Тръница" ("Беждене") в землището на с. Тръница, общ. Нови Пазар е започнало преливане през преливника на язовира. След язовирната стена няма постъпила информация в БДУВДР-Плевен за критични водни нива. Язовирът е общинска собственост и язовирната му стена не е обявена в предаварийно състояние. Язовир " Одринци" контролирано се изпуска през основния изпускател. След язовирната стена няма постъпила информация за критични водни нива.

Язовир "Бойка" в поречие Русенски Лом контролирано се изпуска през основния изпускател. След язовирната стена няма постъпила информация за критични водни нива.

В Черноморския район язовирите, които са определени в предаварийно състояние са под постоянно наблюдение и няма получени сигнали за критични водни нива. Язовир Маринка прелива през преливника.

В Източнобеломорския район от язовирите обявени в предаварийно състояние - Язовир "Злати войвода-4" в област Сливен е започнал преливане през стената, но е осигурена проводимост след него. Малките язовири във водосборната област на река Арда преливат почти всички, но контролирано и са под постоянно наблюдение.

В Западнобеломорския район няма получени сигнали за засегнати населени места от вредното въздействие на водитe, както и за критични нива и аварийни ситуации по реките в Западнобеломорски район за басейново управление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com