МО: Не се транспортира военна техника за база на НАТО в Бургаско

16156
МО: Не се транспортира военна техника за база на НАТО в Бургаско
Снимка: Getty Images/Guliver

Във връзка с публикации в електронни медии за превозване на военна техника по магистрала "Тракия" към база на НАТО в района на бивше военно поделение край айтовското село Карагеоргиево", от министерството на отбраната уведомяват, че информацията е невярна.

"Става дума за търговска сделка между чешката фирма "Реал Трейд" и българската фирма "Аполо Инженеринг", при която чешката фирма транзитно транспортира 14 броя БПМ-1, натоварени на 7 трейлера с чешка регистрация. В момента техниката се намира в складова база в района на Бургас", съобщават от МО.

"Още веднъж посочваме, че транспортирането на техниката не е свързано по никакъв начин с дейността на Министерството на отбраната и Българската армия", заявяват от военното ведомство.

Флотата на НАТО идва във Варна през почивните дни

Кораби от Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG 2) ще акостират на 7 март на Морска гара Варна. Предвижда...

Днес в някои медии се появи информация, че по АМ "Тракия" са транспортирани бойни машини. Най-вероятно става дума за танкове М1 Abrams (Ейбрамс), но машините не се виждат, тъй като са опаковани. Бройката на танкове съвпада с казана от военния министър Николай Ненчев по повод плановете на САЩ да използват бронирана техника при учения в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com