МК: Българският Лувър не получава необходимите 50 нови щатни бройки

14228
МК: Българският Лувър не получава необходимите 50 нови щатни бройки
Снимка: БГНЕС

Заради Постановлението за съкращаване на бюджетните разходи през 2015 година, новият музей в кв. „500” (известен като Българският Лувър) в София не получава нито една от необходимите му нови 50 щатни бройки. Това означава, че съкращението на щата в новия музей е над 30 на сто.

Музеят разполага със 119, вместо с необходимите 169 щатни бройки. Същевременно ще извършва наистина огромна по обем работа – досегашната експозиционна площ беше 5500 кв. метра, а след изграждането на новия музей тази експозиционна площ стана вече близо 17 000 кв. м, обясняват от Министерството на културата.

Голяма интерес от чужбина към кръщаването на Българския Лувър

Българите в чужбина проявяват изключително голям и засилен интерес към конкурса за избор на име на новия Национален музеен комплекс в ц...

От там правят "това важно уточнение" по повод тиражираните спекулации, че „съкращаването на 10% от служителите в Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа” се налагало, за да бъдат запазени щатовете за работещите в новопостроения Национален музеен комплекс”. Тези твърдения категорично не отговарят на истината.

В края на декември министърът на културата заяви: "24 май е прекрасна дата за откриване на Българския Лувър".  По думите му строителните работи в сградата вече са завършени и тя има акт 16.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com