Лазаров: Вследствие на утилизация такъв взрив не може да се получи

19289

Първият взрив в завода се е случил преди 17 ч. Впоследствие първият сигнал е бил подаден около 17.05 ч. Това съобщи в ефира на bTV главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че не е изключено да се очакват още взривове на мястото на завод "Миджур".

Разследването за случилото е започнало и ще продължи. Главният секретар на вътрешното министерство беше категоричен, че вследствие на утилизация такъв взрив не може да се получи.

Все още няма информация за жертви след взрива в Горни Лом

Цяла нощ екипи на пожарна и линейки са стояли в центъра на Горни Лом в очакване да оказват помощ на пострадали при адския взрив в барут...

Преди отцепването на периметъра - без разрешение, са влезли полицаи да видят какво се е случило. В тази връзка Лазаров обясни, че разбира постъпката им от човешка гледна точка, но като шеф има резерви.

И Лазаров, и шефът на пожарната главен комисар Николай Николов не пожелаха да съобщят колко са жертвите и колко души се издирват. Вторият потвърди, че надежда все още съществува за изчезналите, но тя намалява с времето.

Във връзка с боеприпасите главен комисар Николов заяви, че всичко знае като количество, но не пожела да бъде по-конкретен.

 

Кошмар в Горни Лом - неофициално над 10 жертви след взрива в завод "Миджур"*

Жертвите при взрива в завода за производство на взривни вещества край село Горни Лом са над 10. Това сочи неофициалната информация. ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com