Кърджали с най-много щети от земетресението в Егейско море

19928
Кърджали с най-много щети от земетресението в Егейско море
Снимка: БГНЕС

Кърждали е градът на територията на България, който отчита най-много щети от земетресението по обяд днес в Егейско море. Трусът е повредил сградата на Регионалния исторически музей в Кърджали. Една от извеждащите колони на керемидите е поддала и всеки момент може да падне. Информацията е от директора Павел Петков. По думите му, във вътрешната част на музея има около 300 квадратни метра общо напукани стени и складове. "От 8 витрини има паднали експонати, но за наше щастие, никой от експонатите не е повреден", добави Петков пред "Фокус". Той обясни, че в музея има екипи на "Пожарна безопасност", които извършват опис на щетите от заметресението. "По време на заметресението имаше посетители в музея, но ние отреагирахме с оглед на тяхната безопасност, задействахме аварийния сигнал и посетителите бяха изведени от сградата на музея", допълни още Петков.

Общо десет екипа на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали реагират на сигнали след труса, съобщиха от пресцентъра на МВР в града. Обстановката в Кърджали се успокоява. Няма пострадали хора. Граждани са сигнализирали за паднали комини, пукнатини по жилищни блокове и обществени сгради. Екипите извършват огледи на място.

Нормално е земетресение над 6 по Рихтер да се усети на 500 км.

Земетресение с магнитуд 6,5 по Рихтер, което се реализира на повърхността, може да бъде усетено на разстояние от около 400 – 50...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com