Къде в страната се изля най-много дъжд днес?

19350
Къде в страната се изля най-много дъжд днес?
Снимка: БГНЕС

Монтана, Сандански, Враца и София са били "най-дъждовните" градове в страната днес - там са паднали най-много валежи на квадратен метър, съобщиха от НИМХ, цитирани от БГНЕС.

В днешния Разпети петък, който е най-тъжният и драматичен ден за всички християни, дъжд вали над цялата страна. Пътищата са мокри и хлъзгави, което създаде затруднения и причини катастрофи по магистрали и главни пътища.

Количеството дъжд, изсипало се над Монтана от 9 до 15 часа, е 10 литра на квадратен метър, 9 литра са паднали в Сандански, 8 – във Враца, а 7 – в София. 6 литра на квадрат са се изсипали до 15.00 часа в Разград, Гоце Делчев, Рожен, Кърджали. 5 литра на квадрат валя в Стара Загора и Чирпан, а 4 – в Силистра и Видин. 3 литра до ранния следобед паднаха в Свищов.

Най-ниските измерени температури за днешния 18 април са отчетени в Западна България. 10 градуса в средата на април са измерени във Враца, 9 – в Благоевград и Сандански, 7 – в Кюстендил и Гоце Делчев. В София от сутринта времето освен изключително дъждовно е и доста хладно, измерени са 9 градуса над нулата.

И през следващото денонощие времето над Западна България ще се задържи без промяна – облачно и дъждовно. Над Източна ще е предимно слънчево, но главно в следобедните часове и през нощта срещу неделя ще има увеличения на облачността и на места ще превали предимно слаб дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com