Куп ремонти ограничават движението по магистралите в цяла България

6692
Куп ремонти ограничават движението по магистралите в цяла България
Снимка: БГНЕС

Поради извършването на планирани ремонтни дейности е въведена временна организация на движението по три участъка от АМ "Тракия" и по лявото платно на виадуктите "Елешница" – при км 6+960, "Бебреш" – при км 30+874, и км 33+100 на АМ "Хемус".

Движението по "Елешница" и "Бебреш“ се осъществява двупосочно, в дясното платно, в посока София - Варна. На съоръжението при км 33+100 на АМ "Хемус" е ограничено движението в изпреварващата лента.

Ремонт затваря "Александър Малинов" тази нощ

От 23.30 часа тази вечер до 05.00 часа на 1.05.2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по източното централно пътно...

На АМ "Тракия", в участъка от км 0+000 до км 2+500, поради извършващи се ремонтни дейности от Столична община, временно е затворено южното платно на бул. "Цариградско шосе". Преминаването се осъществява двупосочно в другото платно.

Ограничено е движението от км 5+650 до км 11+900. Превозните средства ще преминават двупосочно в лявото платно - в посока София. Скоростта е до 70 км/ч.

Движението при км 60+600 до км 62+900 - дясно платно, на АМ "Тракия" през празничните дни ще се осъществява двупосочно в лявото платно – посока София. От 2 май (събота) до завършване на ремонтните работи в отсечката от км 80+950 до км 89+500 ще е ограничено движението в дясното платно. Превозните средства ще преминават двупосочно в лявото платно – в посока София.

Алтернативни маршрути на АМ „Хемус“ и АМ „Тракия“

Освен по АМ "Хемус" пътуващите към и от Враца, Монтана и Видин могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге – София, както и път II-81 София – "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом. Алтернативно направление на АМ "Тракия" е подбалканският път І-6 София – Пирдоп – Карлово – Бургас. Той може да бъде използван както от шофьорите, пътуващи към Южна България, така и от тези които са към Централна и Северна България, преминавайки през старопланинските проходи "Троянски", "Шипка" и "Републиката". Пътуващите към Пазарджик може да ползват и път I-8 в отсечката след Ихтиман.

Павлова апелира за търпение при празничните пътувания по магистралите

През празничните дни по магистралите ще се осигурява максимална пропускливост, в зависимост от обема и потока на трафика. Това каза пре...

На лот 1 от АМ "Струма" - Долна Диканя - Дупница, в отсечката от км 305+220 до км 319+100, движението се пренасочва по път I-1 /Е-79/ за посока София, а в посока Дупница остава по АМ "Струма".

При изграждащия се участък Сандански – Кулата от АМ "Струма" движението по път I-1 София – Кулата се осъществява по обходен маршрут: при км 426 на път I-1 /при с. Дамяница/ трафикът се пренасочва по временно изграден път, след това преминава по общински път до км 426+600 и отново по новоизграден временен път се включва при км 426+950 в път I-1. При пътния възел на път I-1 с III-108 Рибник – Петрич трафикът се отбива по третокласния път III-108 към Петрич, преминава през уличната мрежа на града, продължава по ІІІ-198 Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово и по общинския път през Кулата се свързва с път I-1. Обходният маршрут е същият и в посока Кулата – София.

На 3 май (неделя), от 12 ч. до 19 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 (Е-79). Целта е повишаване безопасността на движението при засиления трафик в края на почивните дни. Временната организация на движението ще е от км 278 до км 282 София – Драгичево. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

На АМ "Марица" от км 70+000 /п. в. Тополовград/ до км 89+260 /п. в. Любимец/, поради строително-ремонтни дейности, движението е ограничено и се пренасочва по път III-809 и път I-8. Временната организация ще бъде до 1 юни тази година. От км 102+200 до км 105+240 МПС ще преминават двупосочно в лявата лента. Организацията на движението в този участък ще е до 19 май.

Тежките камиони

Основните ремонти в столицата започват през юни, съобщи Фандъкова

Извинявам се предварително за неудобството, което хората ще изпитат по време на основните ремонти, които трябва да завършат до начал...

На 3 май, неделя, от 14 ч. и 20 ч., ще е ограничено движението за МПС над 12 т за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

- автомагистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“;

- път I-1 с. Ребърково – Ботевград;

- път I-1 етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п. в. „Дупница Север“ - ГКПП „Кулата”;

- път I-4;

През лятото ремонти по магистралите няма да има

За да няма задръствания до морето, през юли и август да не се извършват ремонти по магистралите "Тракия" и "Хемус", разпореди премиерът...

- път I-5 Русе - Велико Търново;

- път I-8 Пловдив - Харманли;

- път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007;

- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

Тежките ремонти по магистралите остават за септември

По магистралите ще се строи до 1 юли, след това ще се продължи през септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно ...

- път II-86 Пловдив - Смолян;

- път II-99 Бургас - Царево;

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел 0700 130 20 в АПИ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com