Кунева: Очаква се от България да каже как гледа на референдума за Крим

16770
Кунева: Очаква се от България да каже как гледа на референдума за Крим
Снимка: БГНЕС

Премиерът Орешарски е съобщил, че България е против налагането на санкции на руската страна за начина, по който се завзе, буквално Крим и напрежението между Украйна и Русия. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Меглена Кунева, председател на „Движение България на гражданите”.

„Една голяма част на европейските страни бяха на страната на по-силна, по-рязка позиция, включително и свързана с налагане на санкции. Нито една страна, обаче в Европа и САЩ не би казала, че трябва да приключим на този етап възможността да се уреди без санкции, да се уреди мирно конфликта. В този смисъл изненада няма. Това е нещо, като отговор на въпроса По –добре здрав и млад, отколкото болен и стар. Няма какво да се избира”, заяви Кунева.

Кунева: Темите ни за евроизборите ще са икономиката и заетостта

Основните въпроси, които ни поставят хората навсякъде в страната, са свързани с икономиката и работните места. Именно това ще са темите...

„Повече от очевидно е, че разговорите, сваляне на напрежението, постигане на компромис, постигане на съгласие е първата опция, първото нещо, към което посягат страните”, добави тя. „Това, което се очаква от България, обаче е да каже от кой момент нататък счита, че е прекрачена границата, дали и как гледа на референдума за Крим, референдум, който се провежда с руски военни сили в Крим. Какво е мнението на страната ни по този въпрос. Това достатъчно основание ли е да се поиска по-строг тон. Смята ли, че трябва да се осъществи срещата Г-8, която беше възможност за господин Путин да се прояви на голяма сцена или не смята. Смята ли, че начинът, по който Москва говори с Украйна и неизпълнението на споразумението от 21 февруари е линия, която не трябва да се пресича. Тези въпроси трябва да получат абсолютно конкретен отговор. За мен думите, че „ние сме за мирно уреждане на конфликта”, не носят достатъчно информация. Затова имам списък с въпроси, поне 4-5, от които споделих с вас, на които трябва да отговори правителството. Кой е момента, от който нататък те няма да толерират и ще тръгнат към санкции. В кой момент? Това трябва да е ясно”, заяви още Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Връщат светофарите с таймер
Връщат светофарите с таймер

Връщат броячите за светване на зелен или червен сигнал на светофарите. Освен това се въвеждат светофарна секция за ляв завой на кръстовище и светлинна...