Кризисният PR вече отчита положителни резултати за туристическия бранш

15656
Кризисният PR вече отчита положителни резултати за туристическия бранш
Снимка: Getty Images / Guliver

Културните обекти и забележителности правят България най-разпознаваема сред туристите от шест целеви за страната ни пазари. Това показват данните от проведената комуникационна кампания в Германия, Русия, Румъния, Украйна, Полша и Швеция.

Кампанията, проведена в печатни и телевизионни медии в тези страни, е достигнала до 59 милиона души при предварително заложена аудитория от 40 милиона души. Над 2 милиона са били уникалните посещения в интернет-сайтовете при планирани 200 хиляди. Положителните публикации на шестте целеви пазара са два пъти повече от заложените и са били близо 500. Това съобщи Анелия Генова - ръководител на проекта, финансиран от ОП "Регионално развитие", предаде БНР.

Министър Ангелкова ще се срещне с туристическия бранш в Русе

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще направи работно посещение в област Русе на 24 февруари 2015 г. (вторник). Тя ще се сре...

"Кризисният пи ар изключително добре помогна за ситуацията в началото на лятото. Ако нямахме тези кампании, и резултатите щяха да бъдат различни, като данни за 2014 година - ръстовете са за пазарите Германия, Швеция, Полша и Румъния. В Русия и в Украйна имаме слаб спад, но това е изключително обяснимо", посочи тя.

Една от целите на проекта е повишаване на ефективността на маркетинговите дейности на тези пазари, както и формиране на позитивно отношение към България, повишаване на информираността за страната като туристическа дестинация, разширяване на групата от постоянни посетители, мотивиране на решенията за избор на България като място за почивка. Германия се оформя като основен пазар в Европа с положителна представа за страната ни. Румъния е номер едно от генериращите пазари с висок потенциал. За полските туристи България се нарежда на трето място като предпочитание. В Русия са отчетени много малко отрицателни оценки, а Украйна се нарежда сред десетте най-важни пазари, особено по отношение на интереса към детските лагери, каза Анелия Генова. Тя подчерта, че ефектът от кампанията ще бъде видим през тази и следващата година. Стойността на проекта е малко над 7 милиона лева и е с продължителност 36 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com