Консумираме 3 пъти по-малко риба отколкото в Европа

27079
Консумираме 3 пъти по-малко риба отколкото в Европа
Снимка: Getty Images / Guliver

Годишната консумация на риба и рибни продукти на човек у нас е 5,4 кг годишно. Това е 3 пъти по-малко от средното за останалите страни в Европейския съюз, съобщи в Плевен изпълнителният директор на агенцията по рибарство и аквакултури Майдън Сакаджиев. Той се позова на данни от статистиката за тази и миналата година. Уловът на риба за тази година се е увеличил в сравнение с миналата, посочи Сакаджиев, предаде Стандарт нюз.

Над 20 т е хванатата риба от бракониери по родните водоеми, конфискувана от ИАРА. Половината е върната обратно жива. Най-много риба е конфискувана от езерото Мандра – над 1,75 т. за последните 3 дена. Прибрани са 203 552 м. бракониерски мрежи. Съставени са 2 220 акта на нарушители. Над 8 тона риба е раздадена като дарения.

Пълнен шаран по свищовски

Необходими продукти: 1 шаран (2-3 кг) 5-6 глави лук 2 чаши орехи, чукани в хаван 50 гр стафиди 1-2 супени лъжици захар канела, со...

В последната седмица преди Никулден са извършени над 450 проверки по водоемите и в търговската мрежа. При тях е конфискувана над 3,5 тона риба, съобщи Сакаджиев. Дарена е за празника на 31 социални дома, сред които е приюта на отец Иван в Нови хан. Шарани са получили безплатно и студентите от медицинския университет в Плевен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com