Конско месо и у нас

11356
Конско месо и у нас

Четири са положителните проби от 25-те изпратени за ДНК анализ за установяване не нерегламентирано влагане на конско месо вместо телешко. Това съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Във връзка с констатирано нерегламентирано влагане на конско месо вместо телешко в редица продукти на пазара на Европейски съюз, България, като страна-членка, трябва да изпрати 100 проби за ДНК анализ до края на месец март, за установяване на нерегламентирано наличие на конско вместо телешко месо.

Нов скандал с месо: Мюсюлмани яли свинско без да знаят

Отзвуците на “месния скандал” стигнаха и до неутралната Швейцария. Там намериха забранено свинско в популярна храна на мюсю...

Резултатите от първите 25 проби от продукти, произведени в България, показват нерегламентирано наличие на конско месо в 4 от пробите (четири продукта от две месопреработвателни предприятия). Българската агенция по безопасност на храните проверява доставчиците на суровините, за да се установи нарушителя. Продуктите не са опасни за човешка консумация, но въпреки това, всички налични партиди се изтеглят от пазара, тъй като продуктите подвеждат потребителя.

Българската агенция по безопасност на храните подготвя информационна нотификация до страните членки, чрез системата RASFF (информационна – не касае безопасността на храните).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com