Концесията със „Софийска вода” да се ревизира по-бързо, призова Фандъкова

15809
Концесията със „Софийска вода” да се ревизира по-бързо, призова Фандъкова
Снимка: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова настоя да се ускорят преговорите за ревизия на концесионния договори между Столична община и "Софийска вода". Тя стори това на среща с новия изпълнителен директор на дружеството Бруно Рош, съобщиха от Столична община.

Фандъкова поиска дружеството да се ангажира с конкретен график за водене и завършване на преговорите. На срещата присъства зам.-председателят на СОС и председател на работната група, която проверява изпълнението на концесионния договор през 2013 г. Николай Стойнев.

В разговора с Рош кметът Фандъкова настоя с промяната на договора да се засили реалния контрол върху дейността на дружеството. Столична община ще изисква стриктно спазване на Закона за обществените поръчки и предварително съгласуване на заданията на обществените поръчки, които провежда дружеството. На второ място, определяне на санкции, които да са дължими от концесионера на общината при неизпълнение на договора. Към момента Столична община няма правомощия да налага санкции. И на трето място, предоговаряне на условията за предсрочно прекратяване и ясна методика за изчисляването на финансовата компенсация.

Пред новия изпълнителен директор кметът Фандъкова напомни за задълженията на дружеството да възстановява навреме и качествено пътните настилки, както и да поддържа екипи в готовност за работа при аварийни ситуации. След многократно настояване от страна на Йорданка Фандъкова през 2013 г. дружеството публикува пълния текст на договора, сключен през 1999 г., а с решение на Столичния общински съвет беше създадена работна група, която да извърши предоговаряне на условия по договора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com