Кмет изригна срещу гърците, строящи АМ "Струма"

17492
Кмет изригна срещу гърците, строящи АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС

Кметът на петричкото село Кулата Димитър Манолев е готов да вдигне цялото село на бунт срещу гръцката фирма „Актор", която строи Лот 4 на автомагистрала „Струма". Управникът негодува от бездействието на дружеството.

„Абсолютно нищо не се работи по трасето. Пред очите са ни и виждаме всичко. Само имитират дейност. Уж до края на годината щяха да пуснат трасето от село Марикостиново до Кулата, а там няма нито работници, нито машини. Дано държавата им прекрати договора. Вместо да се трудят денонощно, те го докарват най-много до 1-2 дни работа на седмица", твърди Димитър Манолев, цитиран от Стандарт нюз.

Поставиха нов ултиматум на строителя на лот 4 на АМ "Струма"

До петък (3 октомври) строителят на лот 4 на АМ „Струма“ да представи нов график. Този ултиматум беше поставен днес на изпъ...

Той е убеден, че правителството е длъжно да развали договора с гръцката фирма и да дойде друго дружество, което да се справи с проблема.

„Сериозна фирма ще завърши цялото трасе за 4-5 месеца. Но останат ли гърците, Лот 4 на магистралата няма да се завърши и до края на следващата година. Ще изкарам цялото село на бунт, ако не се вземат мерки", предупреди селският управник.

Пренасоченият трафик през населените места в района заради строителството на автомагистрала „Струма" създава сериозни проблеми на селищата. Хората се страхуват от пътни инциденти, тъй като не се спазват ограниченията за скорост. Тировете вдигат непоносим шум, въздухът е замърсен от преминаващите автомобили, съсипва се пътната настилка в населените места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com