Километрична опашка на турската граница

4151
Километрична опашка на турската граница
Снимка: БГНЕС

Втора седмица турските граждани, които масово се завръщат в европейските държави, са принудени да чакат часове наред на опашки на турско-българската граница.

Според турските митнически власти на Капъкуле се е наредила опашка от автомобили от около 3 км, а на Хамзабейли/Лесово е 2 км, предаде Дарик.

Естония ще се пази от Русия с камери по границата

Камери, сензори и радари - това е планът на Естония за охрана на 136-километровата си граница с Русия. Причината е засиленото нелегално...

Представител на областната Дирекция за митници и търговия Тракия съобщи, че от турска страна няма проблеми, на Капъкуле около 10 перона обслужват пътниците и преминаването става бързо.

Но забавянето е поради бавната работа на митницата на Капитан Андреево. През почивните дни то става още по-бавно, защото на българската митница работят с намален персонал.

Още преди сезона на масовите пътувания на гурбетчиите властите в Одрин предупредиха българската страна за възможни натрупвания в пътникопотока.

На среща през месец май с министъра на финансите Владислав Горанов турски представители начело с ръководителя на регионалната дирекция за митници и търговия Мюслюм Ялчън поставиха въпроса за необходимостта от ускоряване на митническите процедури на българската граница, особено през активния сезон на пътуванията на турските граждани за ваканцията в Турция.

Румъния и Сърбия ще пазят заедно общата си граница

Поради огромния бежански натиск румънските власти взеха решение за сътрудничество със сръбската страна за гарантиране на сигурността на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com