Карлово е домакин на международен младежки обмен

12560
Карлово е домакин на международен младежки обмен
Снимка: Thinkstock

Карлово е домакин на международен обмен от днес до 26 октомври, съобщиха от общината. В града ще гостуват 42-ма младежи от 7 държави - Италия, Испания, Румъния, България, Хърватска,Полша и Естония. Проектът "Социално Включване: Без социално изолирани младежи в програма "Еразъм+" е на местното младежко сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина", което вече 7 години организира местни, национални и международни проекти, насърчаващи младежката активност и социалната ангажираност.

Проектът се осъществява със съдействието на община Карлово, която е съучредител на сдружението и се финансира от програма "Еразъм+" на Европейската комисия. По проекта младежите ще обсъждат проблемите на различни маргинализирани и социално изолирани групи, ще работят за насърчаване толерантността към различните и намаляване агресията сред младежите.

Качармовата топола

Качармовата топола, западния край на село Дъбене, общ. Карлово е един от кандидатите за най-обичано българско дърво в петото издание н...

Предвидени са и сесии за предприемаческите умения и търсенето на ключови партньори за бъдещи проекти. Участниците в обмена ще посетят и център "Европа Директно" в гр. Пловдив, за да се запознаят с услугите, които тези центрове предлагат за младежи.

На 22 октомври от 19,30 ч. в зала "Васил Караиванов " на община Карлово ще се проведе и общата междукултурна вечер, на която всяка страна ще представи своя бит, култура, песни танци и традиционна кухня. Гайдарите от Калофер ще покажат богатството на българския фолклор пред чуждестранните групи и гостите на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество