Калфин: Трябва да убедим младите хора, че има смисъл да се работи

7007
Калфин: Трябва да убедим младите хора, че има смисъл да се работи
Снимка: БГНЕС

Заедно трябва да намерим младите хора и да ги убедим, че има смисъл да се работи.  Това каза министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на работна среща днес с кметове и директори на структурите към министерството от област Търговище, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Целта на работната среща беше министърът да се запознае с регионалните специфики при изпълнение на приоритетните за министерството теми.

Калфин: Коалиция се прави с диалог, а не с ултиматуми и последни предупреждения

Предоговарянето и преформулирането на коалиционното споразумение не е необходимо. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на труда ...

Вие ги познавате – познавате бизнеса, познавате и хората, знаете как бихме могли най-ефективно да достигнем до тях. Отворен съм за всякакви нови и ефективни идеи и съм готов да съдействам, за реализирането им, където има нужда от това, каза Калфин.

Той представи приоритетите цели на ръководството на министерството – младежката заетост, заетостта на трайно безработни и лица в предпенсионна възраст, социалното включване на хора с увреждания и социалното подпомагане на хора в нужда. Той отново акцентира върху възможностите, които министерството предоставя по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и призова кметовете към по-голяма активност по социалните схеми и схемите за заетост. 

По време на срещата стана ясно, че въвеждането на еднодневните трудови договори в областта напредва плавно. Работодателите имат интерес към тази нова форма на трудови взаимоотношения. Предвид спецификите на земеделието в района, очакванията са свързани с рязко повишаване на броя на сключените договори към края на м. август и началото на септември, тъй като тогава е времето за събиране на малини и къпини – водеща сезонна дейност в Област Търговище.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com