Какво направи Волен Сидеров на Летище Варна - въпрос без официален отговор

51906
Какво направи Волен Сидеров на Летище Варна - въпрос без официален отговор
Снимка: БГНЕС

Какво наистина се е случило на вчерашния полет на Bulgaria Air от София за Варна, на който лидерът на "Атака" Волен Сидеров се е забъркал в нов скандал? Този въпрос днес е може би най-задаваният както в официалните медии, така и в социалните мрежи.

До момента официална информация няма, тъй като прокуратурата е иззела записите от охранителните камери на Летище Варна. Досега няма и свидетел или свидетели, които да са говорили официално за инцидента и всичко остава в сферата на предположенията.

ГЕРБ иска оставката на Сидеров като председател на антикорупционната комисия

ГЕРБ ще поиска оставката на Волен Сидеров като председател на Парламентарната комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. ...

Едно от тези предположения, изказани във форума на вестник „Дневник”, е доста интересно. Интересното е и че потребителят „ochevidec”, който го е пуснал, вече е деактивирал профила си. Ето и пълният текст на твърдението какво се е случило в самолета и на Летище Варна, но няма никаква гаранция, че това е истината:

Ме

"Бях на борда на самолета и знам много добре точно какво се случи. Група членове на Атака, както се оказа по-късно, бяха заели шест двойни седалки в самолета във втора класа и смущаваха спокойствието на останалите пътници с неприемливото си и невъзпитано поведение. Викаха, смееха се, лидерът им бе застанал изправен на пътеката, за да поддържа "анимацията" им. Седнала зад тях жена се възмути от поведението им като показа само с мимика и въздишка, че и пречат и си сложи слушалки, за да не ги чува. Сидеров коментира на висок глас, че "другарката", както я нарече, е недоволна от поведението им и я иронизира. След което започна да я напада нея и останалите близкостоящи пътници с думите "Вие от къде имате пари за билет за самолет? Вие данъци ли укривате? Абе тия хора откъде намират пари за самолет?!!"

Скоро след това успя да провокира пътничката със слушалките да му отговори, като тя каза, че не го разбира на сравнително добър български, дамата се оказа чужденка. След което Сидеров ѝ проведе своеобразен разпит, като почти и крешеще, липсваха само шамарите. Дамата се разстрои и в един момент каза нещо на словенски, а тя му се беше представила като французойка. Тогава Сидеров я нарече "лъжкиня" и "терористка" и започна да иска документите и, защото явно според него една французойка не може да владее чужди езици. Искаше да знае какво прави тя в България, размахваше пред нея депутатската си карта и твърдеше, че има право да и вземе документите, защото е депутат, сочеше значката на Атака на ревера си и питаше "Плаши ли ви значката ми?".

Сидеров ще съди прокуратурата в София

Никой никъде не е споменал моето име във връзка със случая на Летище Варна. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров след 40-минутна с...

Извиках стюардесата и я помолих да въдвори някакъв ред, така, че скоро тя отведе почти разплаканата чужденка със себе си, а Сидеров, останал без жертва, която да тероризира, скоро седна на мястото си. И без друго полетът беше вече към края си и той трябваше да прекрати шоуто си. Чух скоро стюардесата да го умолява "да върне документите на госпожата" и че "командирът е казал", не знам какво още е направил. Но всичко не беше свършило. Няколко минути след като влязохме в автобуса за отвеждане до летището, Сидеров хвана за реверите един пътник и се опита да се сбие с него, крещеше "Какви българи сте вие, вие сте путьовци! Ти на мен "простак" ли ще казваш!". Дойдоха 3-4 служители на летището със сигнални жилетки и ги разтърваха. Странното е, че Сидеров беше оставен в автобуса, вместо да бъде свален, защото явно застрашаваше останалите пътници. След това не знам дали е имало и други инциденти, защото нямах багаж и побързах да си тръгна.

Всичко това е изключително срамно и обидно! Как е възможно подобни хора да бъдат в българския парламент и ние да им плащаме с данъците си!! Защо такива хора трябва да тероризират обществото ни и никой да не смее да се разправи с тях? Персоналът на България Еър и летище Варна не въдвориха в достатъчна степен ред и не защитиха пътниците."

Статусът на "Биволъ" във Facebook

"Френски дипломатически служител е бил мишена на обиди и заплахи от български гражданин във видимо нетрезво състояние по време на полет на компанията Bulgaria Air между София и Варна. Този български гражданин е укорил служителя за неговата националност и е изтъкнал качеството си на депутат, за да изиска за проверка документите на дипломатическия служител, очевидно игнорирайки разделението на властите между законодателна и изпълнителна.

Френското посолство очаква извинения от този гражданин, чието осъдително поведение не е достойно за качеството му на депутат, нито дори за човек със себеуважение.

Френското посолство и френският министър на външните работи в момента проучват случая, за да приложат всяка полезна мярка срещу тази ситуация, която не може да бъде толерирана. Те припомнят, че според Виенската конвенция от 18 април 1961 г. българските власти трябва да вземат всички възможни мерки, за да попречат на посегателствата срещу личността на дипломатическите служители, срещу тяхната свобода и тяхното достойнство".

Стотици се организират във Facebook за подаването на общ сигнал срещу Сидеров

Във връзка с последните действия на лидера на „Атака”, в социалната мрежа Facebook бе създадено събитие под наслов "Имунизи...

Сидеров обвинява, не обяснява

Същевременно Волен Сидеров заяви, че ще съди полицая Красимир Костов за "неистинските твърдения, които отправя, тъй като това е закононарушение". Костов е един от полицаите, които са се намесили на Летище Варна при скандала с "Атака".

Според Волен Сидеров от полицията са се държали арогантно с групата на „Атака", което не подобава на една такава институция.

Лидерът на партия „Атака" подчерта, че „скандалът е поръчка от най-високо политическо ниво и тепърва предстои да се разбере кой е неговият инициатор".

Сидеров към журналисти: Лешояди, измекяри, проклети да сте

Хиени, продажници, лешояди, измекяри. Проклети да сте. Това бяха думите, отправени от лидера на "Атака" Волен Сидеров към варненските...

Междувременно в своя официална позиция ВМРО осъди поведението на лидера на "Атака". От ВМРО казват, че това не е националистическо, а недостойно поведение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com