КАТ прави проверки отново без камери

4605
КАТ прави проверки отново без камери
Снимка: БГНЕС

Проверките на водачите на пътя от пътните полицаи отново ще са без камера. Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова призна, че съществува вероятност рушветите на пътя да продължат, а и МВР не може да оборудва автомобилите с техника, пише БГНЕС.

Заповедта на Бъчварова отпреди дни, с която тя е отменила разпореждане на предшественика си Веселин Вучков, гласи, че пътните полицаи отново ще могат да спират водачите по своя преценка и да извършват проверки, без да ги заснемат с камера.

Румяна Бъчварова: С изказването си Радан Кънев се опитва да героизира позицията на РБ

Според вицепремиера Румяна Бъчварова изказването на председателя на ДСБ Радан Кънев е опит да се героизира позицията на РБ. Коментарът ...

"Неправилно тълкувате това решение. Предстоят месеци, в които хората пътуват повече и се увеличават жертвите по пътя. За да можем да ограничим произшествията, ние допуснахме да допълним сегашната система за контрол, защото не можем толкова бързо да оборудваме всички автомобили", заяви Бъчварова пред Нова телевизия.

"Допреди 24 юли колегите, които осъществяваха пътен контрол и нямаха устройства за аудио- и видеозапис, нямаха право да спират и проверяват автомобили. Към настоящия момент на 120 автомобила са монтирани системи, които записват аудио и видео. По-малко от 100 коли не са оборудвани", коментира пък главният инспектор от Национална пътна полиция Стойчо Константинов. Той подчерта, че до края на годината всички автомобили ще бъдат оборудвани с технически средства за видео наблюдение и аудио запис. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com