Жълт код във Видинска област за интензивни валежи

8640
Жълт код във Видинска област за интензивни валежи

Жълт код е обявен за 28 юли в една област на Северозападна България за интензивни валежи, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за Видинска област. Там се очаква сумарните валежи за денонощието да бъдат до 15-25 л/кв.м, на отделни места е възможно да достигнат и 30-40 л/кв.м. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Въздушната маса над по-голямата част от страната ще остане неустойчива. До обяд в Западна, а по-късно през деня и в Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи, на места придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.

По-интензивни ще са явленията в северозападните и планинските райони. В източните части от страната ще се задържи предимно слънчево и по-топло, но привечер и там облачността ще се увеличи. Ще духа слаб в Източна България до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 25° в западните, до 33-34° в някои източни райони, в София около 25°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-интензивни в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от южната четвърт.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са около 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com