Жълт код в 5 области на Южна България

6665
Жълт код в 5 области на Южна България
Снимка: БГНЕС

Жълт код е обявен за 20 май в пет области на Южна България заради интензивни валежи и гръмотевични бури. Кодът е в сила за областите Пазарджишка, Пловдивска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска. В тези области превалявания и гръмотевици се очакват главно след обяд, локално валежите ще бъдат с количество до 15-35 л/кв. метър. За останалата част от страната обявеният код е зелен. НИМХ напомня, че времето в областите с жълт код е потенциално опасно.

Атмосферата над страната ще се задържи неустойчива, което е типично за месеца. Повече слънчеви часове ще има преди обяд, но по-късно през деня отново ще бъде с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици, съпроводени с временно усилване на вятъра, който ще променя за кратко и посоката си.

Слънчево и топло, следобед ще превали

Времето над страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, по-значителна над Югозападна Бълг...

Максималните температури слабо ще се понижат и в повечето места ще са между 22° и 27°, по Черноморието около 20°. Неустойчиво ще е времето в планините. През деня ще настъпи развитие на купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевична дейност. Вятърът по билата ще е умерен до силен от североизток. Температурите слабо ще се понижат.

По Черноморието ще е с променлива облачност. По южното крайбрежие е възможно краткотрайно да превали. Вятърът ще е от североизток, предимно умерен. Максималните температури ще са около 20°. Температурата на морската вода е от 17° по северното, до 20° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com