Йовчев е сигурен, че "Хизбула" стои зад атентата на "Сарафово"

8443
Йовчев е сигурен, че "Хизбула" стои зад атентата на "Сарафово"

Има достатъчно ясни следи, че "Хизбула" стои зад атентата на летище "Сарафово". Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, който в момента е в Бургас по повод годишнината от кървавия терористичен акт, предаде БГНЕС.

Йовчев отново потвърди, че няма промяна в българската позиция за извършителя на кървавия атентат. Продължава обаче разследването на атентата, продължава и изготвянето на допълнителни експертизи. Министърът допълни, отново по повод "Хизбула", че има информация от международния обмен, която потвърждава направените до момента заключения на експертите.

Атентаторите са били изключително добре подготвени. Те умело са прикривали самоличността си, маршрутите си и намеренията, които са възнамерявали да направят, каза още Йовчев.

Една година от атентата на летище "Сарафово"

Днес се навършва една година от атентата на летище Сарафово в Бургас. На 18 юли 2012 автобус с израелски туристи, които току-що бяха ка...

На 18 юли 2012 автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.

Заради атентата в момента не се допускат посрещачи на летище "Сарафово", когато каца полет от Израел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com