Жители на столичен квартал останаха 6 часа без ток заради кражба

4183
Жители на столичен квартал останаха 6 часа без ток заради кражба
Снимка: БГНЕС

Жители на столичния квартал Витоша останаха без електрозахранване в продължение на 6 часа вчера заради кражба от съоръжение на ЧЕЗ, съобщи БГНЕС. Неизвестни лица са източили 300 литра трансформаторно масло на стойност близо 1000 лв.

Щетите вследствие на кражбата възлизат на 22 хил. лв., тъй като след като е източено маслото трансформаторът аварира и е трябвало да се подмени с нов, съобщават от ЧЕЗ.

Версия - във "Филиповци" си крадат ток само един от друг

За пореден път ЧЕЗ отряза „Филиповци” заради кражба на ток. По изчисления на енергото кражбата е толкова голяма, че спокойн...

Служители на ЧЕЗ са реагирали максимално бързо и са се справили за 6 часа с отстраняване на последствията от посегателството. За това време е локализиран проблемът, събрана е аварийна група, доставено е ново съоръжение, демонтиран е повреденият трансформатор, монтиран е новият и е включено електрозахранването.

Подобни кражби нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствието на клиентите, което не може да се компенсира по никакъв начин. За отстраняване на щетите се влагат средства, които в противен случаи биха могли да се използват за модернизиране на мрежата. Все по-често посегателствата застрашават или отнемат човешки животи, като от началото на годината има 4 смъртни случая на лица, опитали да откраднат съоръжения на ЧЕЗ.

Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, престъпленията често остават ненаказани. Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на тези деяния, води до необходимостта от третирането на посегателствата нас инфраструктурни обекти като престъпления срещу националната сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество