Ясна, слънчева, но и студена неделя

15671
Ясна, слънчева, но и студена неделя
Снимка: БГНЕС

Времето днес ще е ясно и предимно слънчево, но и студено. Това гласи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, предаде Агенция "Фокус".

През нощта беше ясно. Температурите сутринта са между -8° и -3°, по Черноморието около 0°, в София -3°. През деня значителна облачност ще има в източните райони. Вятърът ще е слаб. Максималните температури ще са между 3° и 8°, в София 4°. Такава е прогнозата на , съобщи за Орлин Лазаров, дежурен синоптик.

Над източната половина от страната ще превалява слаб сняг

Съществена промяна на времето не се очаква. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и на места там ще превалява слаб ...

По Черноморието облачността по-често ще е значителна, но превалявания не се очакват. Вятърът ще е слаб, от изток. Максималните температури ще са от 4° до 6°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е съвсем слабо, 1-2 бала. Времето в планините ще е предимно слънчево. Вятърът по високите части ще е умерен - от северозапад. Близко до изотермия разпределението на температурите по височина. Максимална температура на 1200 м.н.в около 4°, на 2000 м 2°.

В понеделник от северозапад и север ще проникне по-студен въздух. Ще има временни увеличения на облачността, без валежи. Температурите ще се понижат слабо. Във вторник ще преобладава слънчево време, по-значителна облачност ще има над източните райони. В сряда ще предимно слънчево и почти тихо, на места в низините сутринта ще има мъгла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com