Изнудва ли ни КАТ чрез банкова такса?

16432
Изнудва ли ни КАТ чрез банкова такса?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга, извършена в КАТ - Бургас, сигнализираха възмутени граждани пред Нова телевизия.

Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил втора ръка и да смени регистрационните табели. Изчакал търпеливо на опашката, за да му дойде реда и платил такса от почти 50 на сто от сумата, която трябва да преведе на МВР.

Москов се готви да спре по-ниската такса за пенсионери при личния лекар

Заради страхотния недоимък в здравната система приетото по времето на Пламен Орешарски решение пенсионерите да плащат по-ниска потребит...

„Банковата такса в полза на тази банка беше 16 лева, а цялата сума, която дадох за талона и за номерата беше 32 лева и 90 стотинки”, обясни Енчо Георгиев.

„Тази банка е монополист. Когато дойдеш, преди да платиш на банката, сваляш си предния регистрационен номер, даваш си двата талона с номера на гишето и тогава плащаш. И ако решиш да отидеш при друга банка, за да платиш, ти не можеш да използваш собствения си автомобил, понеже си без номера и без талон”, коментира още той.

Oт една седмица на територията на КАТ - Бургас работи нова банка. От пресцентъра на МВР уточняват, че договорът с финансовата институция е сключен след като са приключили наемните отношения с друга банка. От силовото ведомство увериха, че нямат правомощия да се месят в таксите, които банката налага на своите клиенти.

 

Московски обещава да работи за по-ниска такса на "Дунав мост 2"

Ще предложим среща с румънската страна, за да договорим намаление на таксите за преминаване на леки автомобили по "Дунав мост 2". Това ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com