Измамите по бензиностанциите продължават

7133
Измамите по бензиностанциите продължават

Въпреки засилените проверки по бензиностанциите, които имаше в продължение на няколко дни през август месец, тъй като излезе информация, че се извършват много нарушения с горивата и клиентите постоянно са лъгани, явно измамите продължават.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов съобщи в началото на редовно заседание на МС, че е невъзможно през август месец, когато хората масово пътуват и зареждат постоянно гориво, да се отчитат по-малко приходи в хазната. Той лично разпореди мащабни проверки, които буквално трябваше да приключат за няколко дни. След тях министърът на икономиката Божидар Лукарски информира, че установените нарушения са много малко. По думите му, се оказа, че те са дори под 1%, предаде БЛИЦ.

ДАМТН: 6% от бензина и 7% от дизела са некачествени

За периода 01.01.2015 г. – 08.09.2015 г. са проверени общо 519 бр. обекта, разпространяващи течни горива, съобщават от ДАМТН. П...

Независимо от масовите проверки и препломбирането на всички колонки, се оказва, че измамите продължават.

За това сигнализира гражданин в социалната мрежа. Във Фейсбук беше публикувана касова бележка, според която на бензиностанция в Пловдив са заредени 43,68 литра газ пропан-бутан при обем на газовата бутилка 40 литра и максимален капацитет на зареждане от 38 литра.

"Нека са ни честити управниците и техните проверки по обекти!!!", написа като коментар към снимката с касовия бон от бензиностанцията Иван Божилов. Той дори нарече "фокусници" бензиностанцията, заредила му гориво.

Хванаха фалшив бензин в голяма верига бензиностанции

Беше установено отклонение от качеството на най-скъпия бензин - А100. Някои от уредите даже не можаха изобщо да го отчетат като гориво,...

Припомняме, че проверките бяха осъществени само по отношение на бензина и дизела.

От държавната агенция по метрологичен и технически надзор, която е към Министерството на икономиката, изрично обявиха, че нямат правомощия да проверяват качеството на метана и пропан-бутана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com