Издигат паметник за загиналите полицейски служители

16567
Издигат паметник за загиналите полицейски служители
Снимка: БГНЕС

Очаква се през ноември на Архангел Михаил, когато е и празникът на полицията в градинката до църквата "Св. Седмочисленици" да бъде поставен паметник на загиналите полицейски служители, предаде БГНЕС.

В професионалната общност отдавана зрее необходимост да се изяви преклонението пред саможертвата на полицаите в годините, обясни Румен Стоилов, един от съпредседателите на Асоциация на полицейските служители. Поради това Асоциацията на полицейските началници и Съюза на българските художници са обявили национален конкурс за паметник на загиналите полицейски служители.

Дълго време е вървял дебат под каква форма и как да бъде направен този акт на преклонение. В последните години се е оформило мнение, че трябва да бъде построен паметник, който да бъде на достъпно място и да бъде символ на преклонение пред загиналите полицейски служители.

Първият национален конкурс не е дал очакваните резултати, поради, което се е провел втори.

Имало 9 проекта, които са били разгледани и оценени от жури. Църквата "Св. Седмочисленици", сакрално място за София, близо е до МВР, затова и градинката при църквата е най-доброто място за паметника.

Паметникът ще бъде по творбата на Цветан Стоянов, който получи първа награда. Събирането на средствата за паметника е протекло под голяма подкрепа от служители на МВР и граждани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com